3 Mayıs 2012 Perşembe

*FIRINDA LEVREK*


 

ben balığı çok severim.hani derler ya denizden babam çıksa yerim ben de öyleyim :) kışın balığı sık sık tüketmemiz gerektiğini düşünüyorum...şimdi kışın yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum:

 

Malzemeler

2  adet limon
3  adet levrek balığı kişi sayısına göre
3  adet patates orta boy

3  adet soğan orta boy
3 yemek kaşığı sıvı yağ

karabiber,pul biber,kekik 

Hazırlanışı

 

balıkçımıza gidip istediğimiz kadar balık alıp temizletiyoruz,üzerlerine çizik attırmayı unutmuyoruz.güzelce yıkayıp süzgece alıyoruz.fırın tepsisini yağlayıp, tuzladığımız balıkları diziyoruz.içlerine isteğe göre maydanoz(havuç da güzel oluyor) koyuyoruz.patateslerimizi dilimleyip üzerlerine koyuyoruz.karabiber serpip kabuklarını soyduğumuz dilim limonları her balığın üzerine yerleştiriyoruz.sıvı yağ gezdirip üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırına veriyoruz.(kapaklı borcam ise gerek yok folyoya).220 derecede 1 saat pişiriyoruz.


Hiç yorum yok: