3 Mayıs 2012 Perşembe

köz patlıcan salatası

küçüklüğümden buyana çok sevmişimdir közlenmiş patlıcanı.mangal fln yapıldığında herkes önce et alırken ben patlıcanlara saldırırdım :) her zaman dışarıda yapamayabiliriz o yüzden benim gb ocağın üzerinde közleyebilirsiniz...

kişi miktarına göre ayarladığınız patlıcanları yıkayıp kurulayın.bıçağı patlıcanınıza gelişigüzel batırın iyi pişmesi için..patlıcanları ateşin üzerine koyup yumuşayıncaya kadar çevirerek pişirin.pişince kolayca soyabilmek için bir poşetin içine alıp ağzını bağlayın ve biraz o şekilde bekletin soyarken hiç zorlanmadığınızı göreceksiniz.ben közlenmiş patlıcanını bu yavan halini sevdiğim için başka malzeme koymadım sadece tuz ve sıvı yağ... afiyet olsun :)



Hiç yorum yok: