***elmalı turta***
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı şeker(elma için)
yarım paket kabartma tozu
4 adet elma rendelenip kavrulmuş
1 yemek kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
75-100 Gr tereyağı
Elmayı rendeleyip 4 yemek kaşığı şeker ilave edip pişiriyoruz.Pişince tarçını koyup karıştırıyoruz ve elma soğurken kekimizi(turtanın tabanını) hazırlıyoruz.tüm malzemelerle kek hamuru kıvamında bir hamur elde diyoruz.elde ettiğimiz hamurdan 2 yemek kaşığı kadar ayırıp tereyağını eritip ayırdığımız karışıma ekliyoruz ve koyu bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz.Bu hamuru dondurucuya kaldırıp kek hamurunu yuvarlak borcama döküp elmayı üzerine elimizle yayıyoruz.dondurucudaki hamuru elmaların üzerine rendeleyip 175 derecede pişiriyoruz.afiyet olsun :)
*üzeri hazırladığımız hamuru dondurucuya koymadan da elimizle üzerine ufalayabiliriz ama bu şekilde daha güzel oluyor...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder