29 Ocak 2013 Salı

bal kabağı tatlısı

 

 


"Allahım! Senin helal rızıklarınla beni haramdan koru ve lütfunla senden başkasına muhtaç kılma
(Tirmizi)"




çooook uzun zaman sonra tekrardan selamun aleyküm dostlar... tembellik mi başka birşey mi bilemiyorum ama neden girip tariflerimi paylaşmıyorum bilemiyorum... ben burayı çok özlemişim meğer... bu kadar ayrı kalmam inşa Allah blogumdan bir daha diyerek tatlı bir başlangıç yapmak isterim.en sevdiğim tatlılardan birisi bal kabağı tatlısı, buyrun tarifime ;



  

 

 

  • 2 kg bal kabağı

  • 4,5 su bardağı şeker

  • üzeri için çekilmiş fındık veya ceviz

 

ben bal kabağını şöyle yapıyorum; 

  • kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş kabakları pişireceğim tencereye alıp üzerine şekeri koyuyorum.

  • kapağını kapatıp sulanması için bekletiyorum.bazen bir gün öncesinden koyup bekletiyorum bazen de pişireceğim gün 4-5 saat bekletmek sulanması için yetiyor.

  • kabakları ocağa alıp kaynayınca kapağını açıyorum ve kabaklar yumuşayana kadar pişiriyorum.soğuktan sonra ve mutlaka fındık veya cevizle ikram ediyorum sonrası malum :)

  • ben kabak tatlısını kuru kuru değil şerbetli severim.açıkçası ben birkaç kere kapağı kapalı olarak pişirdim şerbetin kıvamı istediğim gb olmadı.meğer kaynadıktan sonra kapağını açıp pişirmek gerekiyormuş :) zamanla öğreniyor insan bilmediklerini... selam ve dua ile.

 

2 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

we aleykumselam canım,hoşgeldin :)
tatlı dönmüşsün,
ben de çok severim kabak tatlısını,ama bu yıl hiç pişirmek nasip olmadı,
eline sağlık,sevgiler...

qonca dedi ki...

hoşbuldum cnm :) sağolasın,yakın olsaydık ben sana yapardım kabak tatlısı,zira bu sene 3 veya 4 kere yapmışımdır ;)