9 Temmuz 2012 Pazartesi

mantı




bismillahirrahmanirrahim...

 

uzuuuuuunnn aradan sonra tekrar selamın aleyküm dostlar :) dostlar diyorum çünkü biliyorum beni dostu kabul eden ve edecek olan dostlarım daha da olacak inş...
sınavlarımı atlattım çok şükür okulumu başarılı bir şekilde bitirdim ve evde ders çalışmaktan kurtuldum...gerçi kpss ye çalışmaya çalışıyorum şu sıralar ama okul gb zorunlu gelmiyor çalışmak...


 bu ders çalışma serüveninde ve  öncesinde biriken o kadar çok tarifim var ki üzerimdeki bu tembelliği atıp:(  paylaşmaya çalışıcam inşallah...
uzun zaman önce yaptığım mantıyı paylaşmak istiyorum sizlerle.açıkçası ne kadar un ne kadar su koymuştum hatırlamıyorum ama miktar tercihi size kaldığı için çok da önemli değil diye düşünüyorum...tarifim şöyle;




hamur malzemesi:
1 yumurta
un,tuz ve ılık su

iç malzemesi:
1 küçük soğan
150 -200 gr orta yağlı kıyma

hamur malzemeleriyle çok yumuşak olmayan hamur yoğuralım.hamurumuz dinlenirken kıymanın içine soğanı rendenin küçük gözünden rendeleyelim.tuz ve tercihe göre baharat katalım.ben sadece tuz ekledim.hamurumuzu ortadan ikiye bölüp hamurun tekini bıçak sırtı kalınlığında çok ince yada çok kalın olmayacak şekilde açalım.hamurdan mantımızı hangi boyutta istiyorsak o şekilde kereler keselim.ben yaklaşık 3e 3 cm olarak kestim.elimize bir miktar kıyma alıp içlerine nohuttan küçük parçalar koyalım ve istediğimiz şekilde kapatalım.bir tepsi veya büyük tabağı unlayıp içine mantıları koyup kenara kaldıralım,hamurun diğer yarısını da aynı şekilde yapalım.büyük bir tencereye yarısına kadar su dolduralım biraz tuz ve çok az sıvı yağ ekleyip kaynamaya bırakalım.kaynamaya başlayan suya mantılarımızdan bölüm bölüm koyup haşlayalım.ben her seferinde 11-12 dk kaynatıp kevgirle bir borcam içine aldım.tamamını bu şekilde yaparak haşlama işini bitirdim.hamur hafif ılınırken ben sarımsaklı yoğurt hazırladım.tabağa biraz mantı ve suyundan koyup üzerine yoğurt onun üzerine de pul biberli tereyağı dökerek servis yaptım... afiyet olsun...

3 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Goncacım eline sağlık,mantın nefis olmuş,
iç malzemeye maydanoz da çok yakışıyor,tavsiye ederim,
sevgiler...

qonca dedi ki...

afiyet olsun demek isterdim,keşke sizlere de ikram edebilsem :) denerim cnm eminim yakışır maydonoz...

GÜLDEN-PETRA ÜRÜNLERİ-tıklayınız dedi ki...

tarifiniz için teşekkür ederim