4 Haziran 2012 Pazartesi

UN KURABİYESİ...

* PORTAKALLI UN KURABİYESİ *


malzemeler

2  yemek kaşığı tarçın(1 kaşık üzeri için)
4  yemek kaşığı pudraşekeri(1 kaşık üzeri için)
1  adet portakal kabuğu rendesi
150  Gr  tereyağı

Püf Noktası: unu azar azar eklemek önemlidir.dağılmayan,kuru olmayan bir hamur oluyor.

Hazırlanışı

oda sıcaklığında yumuşamış yağımzın üzerine şekeri koyup karıştırdıktan sonra portakal kabuğu rendesi,tarçını da ekleyelim. unu azar azar koyup yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.ele yapışmayacak kıvama gelmesi yeterlidir.istediğimiz şekli verip 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.afiyet olsun :)
 



Hiç yorum yok: