16 Mayıs 2012 Çarşamba

***YIL DÖNÜMÜ PASTAMIZ:)***



geçen sene evlilik yıl dönümümüzde yaptığım pasta.dışarıdan pasta almayı tercih etmiyoruz,çok hoş olmuyor.hem de eşinize kendi ellerinizle yaptığınız pasta dışarıdan aldığınızdan çok daha değerlidir :)


MALZEMELER

3 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3-4 yemek kaşığı kakao
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
aldığı kadar un

ARA KREMASI İÇİN

3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
4/3 çay bardağı un
1 pkt vanilya
arasına koymak için muz

ÜZERİ İÇİN; 1 pkt sade kremşanti,fındık,çikolata,antep fıstığı


HAZIRLANIŞI


yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp diğer malzemeleri de ekleyelim ve akışkan bir hamur hazırlayalım.dilediğimiz yağlanmış bir kalıpta 170 derecede 40 dakika pişirelim.kek soğuyunca iki parçaya bölelim.ben iple kesmiştim.kremamızı pişirelim ve ılıyınca kekin arasına sürelim.muz dilimlerini yerleştirip muzların üzerine de biraz krema sürelim,böylece üstüne koyduğumuz diğer kek parçası kaymaz.üzerini tarifine göre hazırladığımız krem şantiyle kapatalım ve dilediğimiz gb süsleyelim.pastanın yan çevrelerine elimizle fındık ve fıstık kırığı yapıştıralım.çikolatanın üzerini bıçakla kazır gb çektirelim böylece gördüğünüz şekiller oluşur.buzdolabında bekletebiliriz... afiyet olsun :)

3 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Allah mutluluğunuzu daim etsin,
hayırlı ve sağlıklı evlatlarla yuvanızı şenlendirsin(amin).

qonca dedi ki...

amiiinn :) allah razı olsun hayat cemresi.bu arada isim cemre mi? :) rabbim herkesin evinden huzuru sağlık eksik etmesin.isteyen herkese de hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inş. bişey sorabilirmiyim, etiketlerin altına yemek fotolarını nasıl koyuyorsun ?

Hayatcemresi dedi ki...

Goncacım ismim Hatice,
o fotoğrafları aşağıdaki adrese üye olup bloğuna koyabilirsin.

http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget