16 Mayıs 2012 Çarşamba

***kruton tarifi***


kruton bana göre bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yoludur.salatalara,çorbalara,kahvaltıya, hatta çerez gb atıştırmalık olarak da kullanabiliriz.ben krutonu şu şekilde yaptım;
 bayatlamış ekmeğimizi küp küp  keselim.ben elimle bölmeyip bıçakla dilimliyorum.yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize alalım.üzerine çok az sıvı yağ(2 yemek kaşığı kadar)  gezdirelim.eğer baharatlı istersek istediğimiz baharatlardan koyalım.ben kekik koydum birazcık ve bir fiske tuz serpip ekmekleri elimizle veya kaşık yardımıyla karıştıralım.ekmekleri tepsiye iyice yayalım ve önceden ısıttığımız 200* fırında 15' kızartalım. ilk  5-7 dakikadan sonra bir kere karıştırırsak her yeri eşit kızarır.tadına bayılacaksınız.hem de bayatlamış ekmekleri bir çırpıda bitirmiş olacaksınız :)

2 yorum:

Hayatcemresi dedi ki...

Goncacım,
çok lezzetli olduklarını düşünüyorum ancak sade yenildiğinde dişler için bir risk teşkil edebilir,
eline sağlık,sevgiler...

qonca dedi ki...

cnm bende yemeden önce korkmuştum diş etlerimi acıtırmı diye ama öyle olmadı..cips yemiyorum ama örnek olarak onu gösterebilirim cips gbydi yani...