23 Mayıs 2012 Çarşamba

BUZLUK BÖREĞİ...




***buzluk böreği***

bu böreği hazırlayıp dondurucuya kaldırın.ne zaman isterseniz,sabah kahvaltıya,ani bir misafir geldiğinde veya herhangi bir zaman elinizin altında bulundurabileceğiniz,dolaptan alıp kullanabileceğiniz pratik bir börek...

malzemeler

4-5 adet yufka

sosu için
3 adet yumurta
1/2(yarım) su bardağı sıvı yağ
1/2(yarım) su bardağı erimiş tereyağı
1 su bardağı süt veya yoğurt
1 çay  kaşığı tuz

içi için:
peynir,maydanoz,haşlanmış patates(isteğe bağlı),tuz

yapılışı

sos ve iç malzemeleri hazırlayalım.1.yufkayı tezgaha serip üzerine sos sürelim ve iç malzemeden yayalım.2.yufkayı birinci yufkanın üzerine serip ona  da sos sürüp iç malzemeden yayalım.3. ve 4. istersek 5. yufkalara da aynı işlemleri uygulayalım.yufkanın en üstüne de aynı işlemi uygulayıp rulo şeklinde saralım.buzluğa koyabileceğimiz büyüklüklerde kesip buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyalım.kullanmak istediğimiz zaman 15 dk öncesinden çıkarıp ruloyu 2 cm kalınlığında dilim dilim keselim.yağlanmış tepsimize alıp üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpip 180 derece ısıtılmış fırında pişirelim...afiyet olsun :)

not: *tereyağı koymadan sadece sıvı yağ ile de yapabilirsiniz.
*böreği buzluğa kaldırmadan hemen yapacaksak sosundan üzerine sürmemiz yeterlidir.
*haşlanmış patatesi ve peyniri sosa karıştırıp yufkanın üzerine o şekilde de sürebilirsiniz.

2 yorum:

endegül eker dedi ki...

Acil durumlarda çok ıyi buzluga stoklamak gerek yapam ben bunu

qonca dedi ki...

aa cnm sen miydin :) evet stoklamak gerek ;)