4 Haziran 2012 Pazartesi

*DÜDÜKLÜ TENCEREDE BEZELYELİ ETLİ YEMEK*




malzemeler

2 adet havuç
2 adet soğan
1 su bardağı bezelye(dondurucudan çıkarılmış çiğ)
250-300 gr kuşbaşı et
2 yemek kaşığı biber salçası
kaynamış su
tuz ve baharatlar

yapılışı

tüm malzemeleri çiğden düdüklü tencereye alalım.üzerini geçecek kadar salçalı suyu ve baharatları ekleyip 30 dakika pişirelim.çabucak yemeğimiz hazır ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmemiş haliyle :)


kıştan kalma bir lezzet : levrek fileto...

*LEVREK FİLETO*





balıkk... olsada yesek... hep sevmişimdir hep de seveceğim bir lezzet BALIK :)


malzemeler

2 adet orta boy levrek balığı
mızır unu,tuz,kekik,pul biber
sıvıyağ ve tava :)

balıkçımıza gidip balıkları temizletip alıp geliyoruz.balığı kesme tahtasının üzerine alıp kılçıklarından kurtaracak şekilde üzerinden bıçakla keselim.fileto haline getirelim yani...tuzlayalım.mısır unu ve baharat karışımına bulayalım.kızgın yağda kızartalım ve salata eşliğinde ıııımmmmhhhhhhhhh :)


tavuklu karnıyarık

*tavuklu karnıyarık yemeği*





malzemeler

3 adet patlıcan(kişi sayısına göre ayarlayın)
3 adet soğan
3-4 adet sivri biber
yarım tavuk göğsü
2 domates
tuz,kekik,pulbiber
2 yemek kaşığı salça
2 subardağı kaynar su
üzeri için kaşar peyniri(isteğe göre)


yapılışı

öncelikle patlıcanları soyup bütün halde tuzlayıp,kara suyu çıkana kadar bekletelim.bu arada soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alalım.soğanlar kavrulurken biberleri doğrayıp içine alalım.tavuk göğsünü de minik küp şeklinde doğrayıp tencereye alalım.tuz ve baharatlatı koyup üzerine küp doğranmış domatesleri de ekleyelim ve tavuk pişince altını kapatalım.patlıcanları suyun altında yıkayıp kağıt havlu ile kurulayalım ve kızartalım.kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını aldıktan sonra borcama alalım.ortasını açıp hazırladığımız tavuklu içten koyalım.salçalı kaynamış suyu patlıcanların üzerine dökelim ve folyo ile kapatıp 210-220 derece fırında 20 dk pişirelim.

*son 5 dakika üzerini açıp kaşar peyniri rendesi koyup pişirmeye devam edebilirsiniz...afiyet olsun.

24 Mayıs 2012 Perşembe

FIRINDAN YENİ ÇIKTI,KANDİL SİMİTLERİM...

                                                             ***KANDİL SİMİT ' i***



malzemelerim

150 gr tereyağı(dolu dolu 3 yemek kaşığı)
2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yumurta(1 tanesi içine,1 tanesi üzerine)
1 çay kaşığı sirke(ben elma sirkesi kullandım)
2 çay kaşığı kabartma tozu
3 çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı şeker
4,5 su bardağı un(sizin ölçünüz farklı olabilir)
susam,çörek otu

nasıl yaptım

oda sıcaklığındaki tereyağı,yoğurdu,sıvıyağı,1 tane yumurtayı,tuzu,şekeri,sirkeyi karıştıralım.homojen bir kıvam alınca unu ve kabartma tozunu ekleyelim.unu azar azar ekleyip yumuşacık ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayalım.almayı unutmamış olsaydım kesinlikle mahlep koymalıydım uuuu :(  hamuru 2'ye bölüyoruz.bir parçayı rulo şeklinde uzatıp 15'e bölelim ve her parçaya simit şekli verelim.yumurta akına batırıp susama bulayalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize alalım.200 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirelim... hamurun kalan diğer yarısına da aynı şekli verip yumurta sarısına ve çörekotu-susam karışımına bulayalım.diğer tepsi pişince 2. tepsimizi de pişirelim.toplam 30 tane fln kandil simidimiz oldu.ben komşularıma dağıttığım için fazla yaptım siz malzemeyi azaltarak yapabilirsiniz...kandiliniz mübarek olsun.rabbim dualarımızı kabul etsin...allaha emanet olunnn...


REGAİP KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN...



***BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM***

Ailene namazı emret; kendin de ona sabırla devam et. Senden rızık istemiyoruz; (aksine) biz seni rızıklandırıyoruz. Güzel sonuç, takvâ iledir. (TAHA/132)

bu güzel mübarek ayları ve her günümüzü ibadetle geçirmeliyiz.sadece bu günlerde ibadet edip diğer günleri boşlamamalıyız ama zaten namaz kılmıyorsak ya da zaten oruç tutmuyorsak bari bu güzel günlerin vesilesiyle borçlarımızı yerine getirmeye çalışalım inş... rabbim tüm dualarımızı kabul eylesin.haklarımızda hayırlısı ne ise onları yaşamayı nasip etsin inş.ibadetlerimizi layıkıyla yerine getirip,peygamber efendimizin şefaatine nail eylesin inş(amin).

her zaman yapmamız gerekenler bunlar ama böyle mübarek zamanları nasıl değerlendirmeliyiz;

 Kur'an-ı Kerim okuyarak,
Aile bireyleriyle birlikte günün mana ve ehemmiyeti hakkında sohbet ederek,
Allah rızası için namaz kılarak,
Hayatımızın geçmiş günleri ve yılları hakkında muhasebe yaparak,
Günahlarımızın bağışlanması için Allah'tan af dileyerek,
Sevgili Peygamberimize bol bol salât ve selâm okuyarak,
Dünya ve ahirete ait dileklerimiz için dua ederek,
Hastaları, yaşlıları ziyaret ederek; yoksulları, öksüz ve yetimleri sevindirerek,
Eş, dost ve yakınlarımızla tebrikleşerek,
Dargın ve küskünleri barıştırarak, değerlendirebiliriz.


rabbim böyle görevleri yerine getirebilmeyi nasip eder inş...

23 Mayıs 2012 Çarşamba

BUZLUK BÖREĞİ...




***buzluk böreği***

bu böreği hazırlayıp dondurucuya kaldırın.ne zaman isterseniz,sabah kahvaltıya,ani bir misafir geldiğinde veya herhangi bir zaman elinizin altında bulundurabileceğiniz,dolaptan alıp kullanabileceğiniz pratik bir börek...

farklı zamanlarda,farklı sofralara yapılmış salatalarım :)





yemeğe sadece salata vaaarrr ;)

salata ve çorba olsun tamam bana zaten,başka bir şey olmasa da yeter :)

görüldüğü gb salata çeşitleri...peynirli,portakallı vs. tarif yazmıyorum hepimizin yaptıklarından işte :)



TAHİNLİ ÇÖREKLERİM :)






Malzemeler
4,5  su bardağı un
1  paket instant kuru maya
1  su bardağı yoğurt veya süt
2 adet yumurta(1 tanesinin sarısı üzeri için)
1  çay bardağı  sıvı yağ
1  tatlı kaşığı tuz
2  tatlı kaşığı şeker


içi için malzemeler:
 •1.5 su bardağı tahin  •1 su bardağı şeker  •1 su bardağı ceviz(isteğe göre değişir)

Hazırlanışı

 hamurumuzu yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz.mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve üzerine tahinli harçtan sürüyoruz.rulo sarıp kendi etrafında çeviriyoruz yumurta sarısı sürüyoruz.fırınımızı 190 derecede açıp ısıtıyoruz bu arada çöreklerimizin tepsi mayası gelmiş oluyor ve kızarana kadar pişirip çay eşliğinde afiyetle yiyoruz :)

22 Mayıs 2012 Salı

elmalı turta :)

***elmalı turta***




Malzemeler

1  çay bardağı  yoğurt
1  çay bardağı  sıvı yağ
1  adet yumurta
4  yemek kaşığı şeker(elma için)
yarım paket kabartma tozu
4  adet elma rendelenip kavrulmuş
1  yemek kaşığı tarçın
1  paket vanilya
1  çay bardağı  şeker
75-100 Gr tereyağı


Elmayı rendeleyip 4 yemek kaşığı şeker ilave edip pişiriyoruz.Pişince tarçını koyup karıştırıyoruz ve elma soğurken kekimizi(turtanın tabanını) hazırlıyoruz.tüm malzemelerle kek hamuru kıvamında bir hamur elde diyoruz.elde ettiğimiz hamurdan 2 yemek kaşığı kadar ayırıp tereyağını eritip ayırdığımız karışıma ekliyoruz ve koyu bir hamur elde edene kadar un ekliyoruz.Bu hamuru dondurucuya kaldırıp kek hamurunu yuvarlak borcama döküp elmayı üzerine elimizle yayıyoruz.dondurucudaki hamuru elmaların üzerine rendeleyip 175 derecede pişiriyoruz.afiyet olsun :)

*üzeri hazırladığımız hamuru dondurucuya koymadan da elimizle üzerine ufalayabiliriz ama bu şekilde daha güzel oluyor...